1/1

Bea Szenfeld är en av landets främsta modeskapare och trendsettare. Hon har även prövats på den europeiska scenen då hon i tävling med designers från hela Europa vann denna och fick en praktikplats hos Stella McCartney i London. 

ateljelena-norrviken-srgb-69.jpg

Bea Szenfeld föddes i Polen 1972 och flyttade till Sverige 1983 tillsammans med sin mamma. Idag är hon en av våra främsta unga modeskapare och trendsättare. Bea Szenfeld blev känd genom TV-programmet Fashion House, där hon var en av fem svenskar som under två månader i Rom tävlade mot andra unga europeiska designers om praktik hos modeskaparen Stella McCartney i London. Bea Szenfeld vann tävlingen och driver sedan 2002 sitt eget modehus med kollektioner för både män och kvinnor under klädmärket "Bea Szenfeld".

 

CBCF94C4-A5EE-4820-BB7E-E96EC922BB1E.JPG

Bea Szenfeld vann priset "Årets blickfång" på Elle-galan 2014 för sina papperskreationer som bland annat syns i Lady Gagas videos.

Bea Szenfelds kollektioner - som karaktäriseras av lekfullhet, detaljrikedom och spännande vintagematerial - finns idag att köpa i Europa och i andra delar av världen. Hör Bea Szenfeld berätta sin historia om entreprenörskap, modeskapande och trender.